Hem » Bordslinne » Servetter i linne
Servetter i linne

Servetter i linne

Servetter i linne sys i ett mjukt behagligt och följsamt linnetyg som väger 185 gram/m2. Servetter i linne sys upp efter beställning vilket ger dig en fördelaktig möjlighet då du före din beställning kan beställa tygprov för att försäkra dig om att färg och struktur på servetten är passande till din befintliga inredning, Vi skickar tygprov utan kostnad

Servetter i linne finns i sex färger och som vi berättade inledningsvis så sys de av linnetyger som är tvättade och sanforiserade vilket betyder att de genomgått en behandling för att bli extra mjuka, lena och behagliga och med den behandlingen som sanforiseringen ger så har  linnetygerna också krympt och all överksottsfärg är borta.

Våra servetter i linne mäter i storlek ca 45x45 cm och de sys av linnetyger som är producerade i Europa och skulle det finnas någon grövre tråd i väven så är det inget fel på tyget utan bara så som linnetyg kan se ut.

Servetterna kan tvättas i maskin 40 till 60 grader men då linnetyg i sig självt är smutsavstötande så rekommenderar vi den lägre temperaturen. Undvik helst både centrifugering och torktumling då det sliter extra mycket på linfibern. Låt helst servetten hänga fritt att torka efter tvätt. Stryk den gärna sedan slät igen och då med ett ångstrykjärn. Om inte det finns att tillgå så stänk först lite vatten på duken så den blir något lite fuktig innan strykning.

Ett tips till förvaring av servett i linne när man inte anväder den är att ha den rullad istället för vikt då vikningen kan ge hårda veck i linnetyget som kan vara besvärliga att få bort. En pappersrulle fungerar alldeles utmärkt till detta.

Våra servetter i linne är passande till våra bordsdukar som sys i ett grövre linnetyg och till våra bordslöpare som sys i samma tyg som servetterna.

Om du har frågor om våra servetter i linne så kontakta oss gärna

Mail info@lindcollection.se  Telefon 070 673 38 92

Om du känner dig osäker på vad det gäller färg och struktur på våra servetter i linne så går det att beställa tygprov som skickas utan kostnad Tygprov i tunt linne

Vill du se mer av vårt sortiment och bli inspirerad så ta en titt i vårt Bildgalleri

Läs mer
 • Vit servett i linne sys i ett mjukt och följsamt tvättat och sanforiserat lin...
  Art nr. Vit servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp
 • Rosa servett i linne sys i ett mjukt och följsamt dimrosa tvättat och sanfori...
  Art nr. Rosa servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp
 • Ljusgrå servett i linne sys i ett mjukt och följsamt dimgrått tvättat och san...
  Art nr. Ljusgrå servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp
 • Röd servett i linne sys i ett mjukt och följsamt något lite mörkare rött tvät...
  Art nr. Röd servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp
 • Mörkgrå servett i linne sys i ett mjukt och följsamt antracitgrått tvättat oc...
  Art nr. Mörkgrå servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp
 • Svart servett i linne sys i ett mjukt och följsamt tvättat och sanforiserat l...
  Art nr. Svart servett i linne ca 45x45 cm
  139,00 :- / förp