I den vackra naturen på Hallandsåsen i Skåne ligger vår syateljé inbäddad mellan gran, björk, bok och lind och det är här som vi designar och tar fram vår kollektion Lind Collection.

Det var så vår resa började men allt eftersom vi växte fick vi flytta vår verksamhet och driver den nu från den vackra staden Helsingborg - också känd som Sundets pärla

Under hela livet har jag varit verksam inom mode och heminredningsbranschen och otaliga är de gånger som jag fått frågan:
Finns det något som passar till det här......  
Utifrån den frågeställningen såddes fröet till det som senare skulle bli Lind Collection. En färgglad kollektion där produkter skapas för att kunna passa tillsammans.

Materialet vi arbetar i är linne och linne har vi valt för att det är ett så fantastiskt material med så många fördelar. Det kan t ex odlas på kallare breddgrader, kräver inte lika mycket bekämpningsmedel och bevattning som exempelvis bomull. Bara det är ju något som talar för att använda just det materialet i sin heminredning. Linne blir också bara vackrare ju mer man använder det och sköter man det rätt så kommer även nästa generation att kunna få njuta av det.

Naturligt Enkelt Tidslöst och Färgglatt är fyra adjektiv med vilka vi vill beskriva vår kollektion

Naturligt för att linne är ett  naturmaterial som vi väljer att sy våra produkter av
Enkelt för att vår design är enkel och utan krusiduller
Tidlöst för att produkterna vi skapar speglar tiden vi själva lever i men  ändå på ett enkelt sätt smälter in i miljöer skapta ur andra tidsepoker
Färgglatt för att vi tycker att vi alla behöver mer färg i våra liv

Linnetygerna som vi syr upp våra produkter av kommer från företag i Europa och vi kan genom dem också försäkra oss om att linnetygerna är öko-tex-certifierade och håller den höga kvalitet som vi utlovar.
För oss är det  viktigt att våra leverantörer verkligen lever upp till våra krav

Med dessa ord vill jag hälsa dig varmt välkommen till oss här på Lind Collection
Vill du komma i kontakt med oss mailar du enkelt på info@lindcollection.se eller ringer 070 673 38 92

Anette Lind
Grundare av Lind Collection