Hem » Sortiment » Bordslinne » Bordsdukar i linne
Bordsdukar i linne

Bordsdukar i linne

Bordsdukar i linne sys i något grövre och rustika linnetyger som är tvättade och sanforiserade samt har en gramvikt av 280 gram/m2. Bordsdukar i linne sys upp efter beställning vilket ger dig en fördelaktig möjlighet då du före din beställning kan beställa tygprov för att försäkra dig om att färg och struktur på bordsduken är passande till din befintliga inredning, Vi skickar tygprov utan kostnad

Bordsdukar i linne finns i fyra färger och som vi berättade inledningsvis så sys de av linnetyger som är tvättade och sanforiserade vilket betyder att de genomgått en behandling för att bli extra mjuka, lena och behagliga och med den behandlingen som sanforiseringen ger så har  linnetygerna också krympt och all överksottsfärg är borta.

Våra bordsdukar i linne sys av linnetyger som är producerade i Europa och skulle det finnas någon grövre tråd i väven så är det inget fel på tyget utan bara så som linne kan se ut.

Våra bordsdukar i linne går att beställa i flera olika storlekar och vi syr dem en liten aning större än det angivna måttet och detta gör vi för att en ytterligare liten krympmån ska finnas med.

Dukarna kan tvättas i maskin 40 till 60 grader men då linnetyg i sig självt är smutsavstötande så rekommenderar vi den lägre temperaturen. Undvik helst både centrifugering och torktumling då det sliter extra mycket på linfibern. Låt helst duken hänga fritt att torka efter tvätt. Stryk den gärna sedan slät igen och då med ett ångstrykjärn. Om inte det finns att tillgå så stänk först lite vatten på duken så den blir något lite fuktig innan strykning.

Ett tips till förvaring av bordsduk i linne när man inte anväder den är att ha den rullad istället för vikt då vikningen kan ge hårda veck i linnetyget som kan vara besvärliga att få bort. En pappersrulle fungerar alldeles utmärkt till detta.

Våra bordsdukar i linne är passande till våra bordslöpare och servetter som sys i ett tunnare linnetyg.

Att duka med bordsdukar i linne är något man har gjort i generationer bakåt i tiden och som kommer att göras av generationer framåt i tiden och det är lätt att förstå varför. En bordsduk i linne ger alltid den rätta känslan till bordet vare sig det ska vara en enkel måltid eller en överdådig tillställning.

Om du har frågor om våra bordsdukar i linne så kontakta oss gärna

Mail info@lindcollection.se  Telefon 070 673 38 92

Om du känner dig osäker på vad det gäller färg och struktur på våra bordsdukar i linne så går det att beställa tygprov som skickas utan kostnad Tygprov i grovt linne

Vill du se mer av vårt sortiment och bli inspirerad så ta en titt i vårt Bildgalleri

Läs mer
 • Vit duk i linne sys i ett naturfärgat grovt tvättat och sanforiserat linnetyg...
  från 699,00 :- / förp
 • Grå duk i linne sys i ett något grå blått grovt tvättat och sanforiserat linn...
  från 699,00 :- / förp
 • Linnefärgad duk i linne sys i ett naturligt linnefärgat grovt tvättat och san...
  från 699,00 :- / förp
 • Brun duk i linne sys i ett nougatbrunt grovt tvättat och sanforiserat linnety...
  från 699,00 :- / förp