Hem » Sortiment » Påslakan och örngott i linne » Grå Svart påslakan i linne
  • Grå Svart påslakan i linne
  • Grå Svart påslakan i linne inspiration
  • Grå Svart påslakan i linne inspiration

Våra linnetyger är certifierade enligt oeko-tex standard 100 vilket garanterar att inga skadliga ämnen skall finnas i varken produktion eller i slutprodukt

 

 

 

Grå Svart påslakan i linne

Grå Svart påslakan i linne sys i linnetyger som är tvättade och sanforiserade. Påslakanet passar till täcke i storlek 150x200 cm I nederkanten på påslakanet är ett mjukt blixtlås isytt. Tvätt i maskin 40-60 grader
Artnr: KE 09 Grå Svart påslakan i linne
Artikelnamn: Grå Svart påslakan i linne
1 495,00 :- /förp

Beskrivning

Grå Svart påslakan i linne är i storlek passande täcke 150x200 cm  Om täcket skulle vara något lite större eller mindre så går det också bra.

Grå Svart påslakan i linne sys upp efter beställning vilket ger dig en fördelaktig möjlighet då du före din beställning kan beställa tygprov för att försäkra dig om att färg och struktur på tygerna i påslakanet passar till din befintliga inredning. Vi skickar tygprov utan kostnad

Grå Svart påslakan i linne sys i ett svart och antracitgrått  linnetyg med en gramvikt av 185 gram/2 och de är tvättade och sanforiserade. Det betyder att de genomgått en behandling så de har blivit extra mjuka, lena och behagliga och med den behandlingen som sanforiseringen ger så har linnetygerna också krympt och all överskottsfärg är borta. Linnetygerna som vi syr Grå Svart påslakan i linne av är producerade i Europa. Om någon grövre tråd finns i linneväven så är det inget fel på tyget utan bara så som linnetyg kan se ut.

När vi syr Grå Svart påslakan i linne så klipper vi till två lika stora delar och syr därefter samman långsidorna och överdelen med en maskin som både syr raksöm och som kastar kanterna eller zigzagar om man så vill. Därefter syr vi ytterligare en raksöm som förstärkning innanför den första sömmen.
I påslakanets nederkant syr vi samman en bit på var sida men lämnar sedan ca 100 cm öppet där vi syr in ett mycket mjukt blixtlås. Denna öppning med blixtlås gör det väldigt enkelt att stoppa in täcket i påslakanet samtidigt som det sedan håller täcket på plats.

Grå Svart påslakan i linne kan tvättas i maskin och vårt tvättråd då är ej tvätt över 60 grader. Undvik gärna hård centrifugering och torktumling då det sliter extra mycket på linfibern. Låt om möjligt påslakanet efter tvätt hänga fritt att torka.

Det är ju känt att linne kan tvättas mycket varmt, ja till och med kokas men då linnetyg i sig självt är smutsavstötande så räcker det många gånger med en lägre temperatur och det är ju också bra för miljön. Om påslakanet torktumlas så kommer det trots tidigare krympning av sanforiseringen ändå att krympa lite grann av tumlingen.

Något som med tiden har blivit mer och mer vanligt i sovrum är att man väljer bort att bädda med sängöverkast utan istället låter påslakan, örngott, kuddar stora och små tillsammans skapa en härlig sovrumsmiljö.
Till Grå Svart påslakan i linne passar förutom våra Kuddfodral i tunt linne även våra Kuddfodral i grovt linne.

Om du har frågor om Grå Svart påslakan i linne så kontakta oss gärna

Mail info@lindcollection.se Telefon 070 673 38 92

Vill du beställa tygprov för att försäkra dig om tygernas färg och struktur innan du beställer Grå Svart påslakan i linne 
Gå till Tygprov i tunt linne

 

Visa mindre

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme

LKJ3BG
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om