Välsytt och hållbart

Alla våra produkter handsys upp i egen sömnadsateljé efter beställning

Våra linnetyger är certifierade enligt oeko-tex standard 100 vilket garanterar att inga skadliga ämnen skall finnas i varken produktion eller i slutprodukt

       

 

 

Fuchsia påslakanset i linne

Fuchsia påslakanset i linne passar täcke 150x200 cm och sovkudde 50x60 cm och det är sytt i ett stentvättat linnetyg. I nederkanten på påslakanet är ett mjukt blixtlås isytt och örngottet är sytt med ficka för kudden. Tvätt i maskin 40-60 grader Påslakansetet kan torktumlas
Artnr: Fuchsia påslakanset i linne Stentvättat
Artikelnamn: Fuchsia påslakanset i linne Stentvättat
1 595,00 :- /förp

Beskrivning

Fuchsia Påslakanset i linne syr vi upp i ett stentvättat linnetyg och påslakanet är i storlek passande täcke 150x200 cm och örngottet passande sovkudde 50x60 cm.
Om täcket eller kudden skulle vara något lite större eller mindre så går det också bra.

Fuchsia påslakanset i linne syr vi upp efter beställning vilket ger dig möjlighet att du före din beställning kan beställa tygprov om du så önskar för att försäkra dig om att färg och struktur på linnetyget i Fuchsia påslakanset linne passar in i din befintliga miljö. Vi skickar tygprov utan kostnad.

Maila till info@lindcollection.se och tala om vilket tyg det är som du vill ha prov på

Fuchsia påslakanset i linne syr vi i ett stentvättat linnetyg med en gramvikt av 250 gram/2m . Att linnetyget är stentvättat betyder att det genomgått en behandling så det har blivit extra mjukt, lent, följsamt och behagligt och med den behandlingen så har linnetyget också krympt och överskottsfärg är borta. Linnetyget som vi syr Fuchsia påslakanset i linne av kommer från företag i Europa.
Om någon grövre tråd skulle finnas i linneväven så är det inget fel på tyget utan bara så som linnetyg kan se ut.

När vi syr påslakanet så klipper vi till två lika stora delar och syr därefter samman långsidorna och överdelen med en maskin som både syr raksöm och som kastar kanterna eller zigzagar om man så vill. Därefter syr vi ytterligare en raksöm som förstärkning innanför den första sömmen.
I påslakanets nederkant syr vi samman en bit på var sida men lämnar sedan ca 100 cm öppet där vi syr in ett mycket mjukt blixtlås. Denna öppning med blixtlås gör det väldigt enkelt att stoppa in täcket i påslakanet samtidigt som det sedan håller täcket på plats.

Örngottet syr vi på traditionellt sätt med en ficka i ena sidan som håller kudden på plats så den inte trillar ut.

Fuchsia påslakanset i linne kan tvättas i maskin och vårt tvättråd då är ej tvätt över 60 grader. Undvik gärna hård centrifugering och torktumling då det sliter extra mycket på linfibern. Låt om möjligt påslakanet och örngottet efter tvätt hänga fritt att torka.

Det är ju känt att linne kan tvättas mycket varmt, ja till och med kokas men då linnetyg i sig självt är smutsavstötande så räcker det många gånger med en lägre temperatur och det är ju också bra för miljön. Påslakanet och örngottet kan såklart torktumlas men då kommer det kanske trots tidigare krympning av stentvättningen ändå att krympa lite grann av tumlingen. Dock inget som har någon större betydelse.

Om du har frågor om Fuchsia påslakanset i linne så kontakta oss gärna

Mail info@lindcollection.se Telefon 070 673 38 92

 

Läs mer

Omdöme

Lämna ett omdöme
sFhU2
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

Blogga om