Hem » Kuddfodral med draperade veck
Kuddfodral med draperade veck

Kuddfodral med draperade veck

Kuddfodral med draperade veck är sydda i linnetyger som är tvättade och sanforiserade. Våra kuddfodral med draperade veck säljs utan innerkudde och så har vi valt att göra därför att många gånger har man redan en innerkudde och behöver då bara ett nytt kuddfodral. Detta betyder då att priset som är angivet vid en bild föreställande en kudde är det priset som gäller för kuddfodralet.

Våra kuddfodral med draperade veck sys upp efter beställning vilket ger dig en fördelaktig möjlighet då du före din beställning kan beställa tygprov för att försäkra dig om att färg och struktur på tyget i kuddfodralet passar till din befintliga inredning. Vi skickar tygprov utan kostnad

Kuddfodral med draperade veck sys som vi inledningsvis berättade i linnetyger som är tvättade och sanforiserade. Det betyder att de genomgått en behandling för att bli extra mjuka, lena och behagliga och med den behandlingen som sanforiseringen ger så har linnetygerna också krympt och all överskottsfärg är borta.

Då linnetygerna redan före sömnad är krympta så syr vi Kuddfodral med draperade veck något mindre i storlek än det angivna måttet och det gör vi för att innerkudden sedan ska fylla upp kuddfodralet så vackert som möjligt. Kuddfodralets framsida har tre delar varav den mittersta är draperad med veck. För att kunna få denna vackra drapering så klipper vi till den mittersta delen dubbelt så lång som de två släta delarna. Sedan använder vi oss av en speciell pressarfot till symaskinen som veckar tyget till samma längd som de släta delarna. Därefter pressar vi hårt på vecken för att fixera dem innan vi syr ihop de tre delarna till framsidan på kuddfodralet. Efter det syr vi samman hela kuddfodralet men lämnar öppet i nederkant där vi syr in ett mjukt blixtlås. Linnetygerna som vi syr Kuddfodral med draperade veck av väger 185 gram/m2 och de är producerade i Europa. Om någon grövre tråd finns i linneväven så är det inget fel på tyget utan bara så som linnetyg kan se ut.

Kuddfodral med draperade veck kan tvättas i maskin på både 40 och 60 grader och de ska tvättas utan innerkudde. Tvätta kuddfodralet gärna med blixtlåset stängt. Då linnetyger i sig själva är smutsavstötande så rekommenderar vi 40 grader vid tvätt. Denna temperatur brukar ofta räcka om inte kuddfodralet är väldigt smutsigt och att tvätta i en lägre temperatur är ju också bra för miljön. Undvik centrifugering och torktumling då det sliter extra mycket på linfibern.Sträck kuddfodralet efter tvätt och låt det hänga eller ligga plant att torka. Efter tvätt har kuddfodralet skrynklat ihop sig vilket ger det linets karaktäristiska stil men om man vill stryka det slätt igen och pressa ner vecken så går det bra och då helst med ett ångstrykjärn. Finns inte det att tillgå så stänk lite vatten på kuddfodralet och stryk från avigsidan. Prova först lite försiktigt så inte strykjärnet är för varmt. För att fixera vecken extra mycket så kan man pressa på dem med en fuktig ren trasa och då från rätsidan.

Kuddfodral med draperade veck passar lika bra i soffan, fåtöljen som i sängen. Blanda gärna kuddfodralen med andra enfärgade, randiga eller triangelmönstrade kuddfodral för att skapa just din personliga stil. Våra Kuddfodral med draperade veck  går också bra att matcha samman med våra kuddfodral i grovt linne.

Våra kuddfodral med draperade veck säljs utan innerkudde.

Kuddfodralen smälter mjukt och vackert in i såväl den trendiga och moderna stilen som i den lantliga miljön.

Om du har frågor om Kuddfodral med draperade veck så kontakta oss gärna

Mail info@lindcollection.se Telefon 070 673 38 92

Är du intresserad av att beställa tygprov innan du beställer ditt kuddfodral Tygprov i tunt linne

Vill du se mer av vårt sortiment och bli inspirerad så ta en titt i vårt Bildgalleri

 

Läs mer